Loonbedrijf Huzen

loonbedrijfhuzen@gmail.com

0529 - 483416

Openingstijden

Ma - Vrij 08:00 - 17:00
Za - 08:00 - 16:00

Agrarisch Loonwerk Bij Loonbedrijf Huzen

Loonbedrijf Huzen, gevestigd in Nieuwleusen, is gespecialiseerd in hoogwaardig agrarisch loonwerk. Of het nu gaat om het oogsten van gewassen, het verzorgen van uw producten of het uitvoeren van grondwerk, wij staan voor u klaar. Met een breed scala aan moderne landbouwmachines en werktuigen bieden wij efficiënte oplossingen voor al uw agrarische behoeften.

Ons team van ervaren vakmensen staat garant voor professionele uitvoering van alle werkzaamheden. Met diepgaande kennis en ruime ervaring in de agrarische loonwerksector, zorgen wij voor optimale resultaten en tevredenheid van onze klanten.

Bemesting

Bij Loonbedrijf Huzen staat bemesting centraal voor een vruchtbare bodem en optimale gewasopbrengst. Onze deskundige aanpak, nauwkeurige planning en hoogwaardige meststoffen garanderen succesvolle oogsten voor agrariërs en tuinders in Nieuwleusen en omgeving. Ontdek hoe onze bemestingsdiensten bijdragen aan duurzame landbouwpraktijken en maximale rendementen voor uw gewassen.

Zodebemesten

Het bemesten voeren wij uit met twee Kaweco double twin shift 16 m3 tanken. Beide tanken zijn voorzien van een spreid-as. Hierdoor kunnen de buitenste wielen van de tank worden uitgeschoven en ontstaat er een aaneengesloten spoor van trekker en tank, zonder dat er meerdere keren over hetzelfde spoor wordt gereden. Het bodemleven wordt hierdoor minimaal beïnvloed. Wij werken zowel op het grasland en bouwland met deze combinatie.

We beschikken ook over  een Joskin 18500 Extrem, . De tank beschikt over een weeg- en monstercabinet de tank kan ingezet worden op zowel grasland als bouwland.
Vaste mest

Verstrooien van vaste meststoffen doen wij met twee Bergmann breedstrooiers.

Deze strooiers kunnen worden ingezet om uw dierlijke vaste mest, slootafval of uw compost te verstrooien.

Bekalken

Het bekalken van uw grond doen wij met droge kalk die wij verstrooien met de Amazone ZG-B 8000 strooier. Door kalk te strooien kunt u de pH waarde verhogen en de zuurheid van uw grond verminderen.

Zaaien

Bij Loonbedrijf Huzen begrijpen we dat zaaien de basis vormt voor een succesvolle oogst. Met onze geavanceerde zaaimachines en ervaren team zorgen we voor een nauwkeurige en efficiënte zaaiwerkwijze.

Gras

Het inzaaien van uw graszaden doen wij met een Amazone zaaimachine met rotorkopeg.

Doorzaaien

Doorzaaien van grasland doen wij met een Vredo zaaimachine. Het voordeel van deze machine is dat het zaad in de grond wordt gebracht voor beter resultaat.

Maïs

Maïs zaaien doen wij met een 6 rijer Amazone Precea 4500-2CC Super die voorzien is van GPS aangestuurde sectieafsluiting. Hiermee kunnen wij efficiënter te werk gaan waardoor er minder onnodig gebruik van maïszaad en maïsmest gemaakt wordt.

Vanggewas maïs

Voor het onderzaaien van uw maïs gebruiken wij een Zocon greenseeder.
Tevens kunnen wij u ook voorzien van uw gewenste zaden.

Voor betrouwbaar agrarisch loonwerk in de regio Nieuwleusen bent u bij Loonbedrijf Huzen aan het juiste adres.

Grondbewerking

Bij Loonbedrijf Huzen bieden we een complete reeks grondbewerkingsdiensten, waaronder ploegen, diepploegen, frezen, woelen, schijveneggen, walkantfrezen en kilveren/egaliseren. Met onze moderne apparatuur en deskundigheid zorgen we voor nauwkeurige en efficiënte bodembewerking, waardoor uw land optimaal wordt voorbereid voor succesvolle landbouwactiviteiten in Nieuwleusen en omstreken.

Ploegen

Het keren van uw grond doen wij met een 4 schaar Lemken wentelploeg die
voorzien is van een flexpack zodat er een zeer net zaaibed achter gelaten wordt.

Diepploegen

Diepploegen doen we door middel van een 1 schaars ploeg met maximale diepte van 60 centimeter.

Frezen

Voor het frezen gebruiken we een Maschio frees. Deze frees is 3 meter breed en is voorzien van een kooirol.

Woelen

Woelen van uw grond doen wij met een 3 tand evers woeler. Het voordeel van woelen is dat u een storende laag in uw grond kunt door breken. Hierdoor is het beter water doorlatend en kan er meer zuurstof in de grond komen.

Schijvenegg

Een agri-koop 4.5 meter schijvenegg gebruiken wij om groenbemester of ander gewas te verkleinen. 

Walkantfrees

Het affrezen van een te hoge wal doen wij met een Bos walkantfrees. Door een te hoge wal kunt u het perceel niet goed rond leggen en onvoldoende water afvoer creëren. Met deze walkantfrees kunnen wij ook uw slootafval over uw land
verwerken

Kilveren/Egaliseren

Om het gewenste profiel in uw perceel te krijgen gebruiken wij een Bos kilverbak. Wij hebben er twee, waarvan één, een lasergestuurde is met een werkbreedte van 5.5 meter. Door zijn nauwkeurigheid en werkbreedte heeft deze machine veel capaciteit.

Slootonderhoud

Bij Loonbedrijf Huzen begrijpen we het belang van goed slootonderhoud voor een efficiënte waterafvoer en het behoud van de natuurlijke omgeving. Onze gespecialiseerde diensten omvatten het maaien van watergangen, baggeren van sloten, en het verwijderen van vegetatie en afval.

Maaikorf

Wij kunnen onze mobile kraan voorzien van een drie meter brede maaikorf zodatwij uw slootafval gelijk op de dumper kunnen laden of op de gewenste plekkunnen leggen.

Greppelfrees

Met onze greppelfrees kunnen wij een nieuwe sloot / greppel in uw perceel creëren. Ook kunnen wij hiermee uw bestaande greppels opschonen.

Hemos baggerspuit
Met de Hemos kunnen wij de sloten op uw perceel opschonen. Dit kan ook
rondom om uw perceel omdat de arm van de Hemos aan de rechterzijde van de machine hangt. Het grote voordeel van deze machine is dat u niet veel van het slootafval weer vind, omdat dit met een werpschijf over uw perceel wordt gespoten.
Voor betrouwbaar agrarisch loonwerk in de regio Nieuwleusen bent u bij Loonbedrijf Huzen aan het juiste adres.

Gewasbescherming

Gewasbescherming
Bij Loonbedrijf Huzen staat de bescherming van gewassen hoog in het vaandel. We maken gebruik van geavanceerde technologie en moderne apparatuur om uw gewassen te beschermen en te verzorgen. Onze Amazone UX 4200 Super, met een indrukwekkende werkbreedte van 27 meter, is uitgerust met GPS-gestuurde sectieafsluiting. Hierdoor minimaliseren we overlap en zorgen we voor een nauwkeurige en efficiënte behandeling van uw gewassen. Ontdek hoe onze gewasbeschermingsdiensten bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid en opbrengst van uw gewassen in Nieuwleusen en omgeving.

Oogsten

Bij Loonbedrijf Huzen begrijpen we het belang van een efficiënte en tijdige oogst voor uw landbouwactiviteiten. Met onze geavanceerde oogstmachines en ervaren team staan we klaar om u te ondersteunen bij het oogsten van uw gewassen. Of het nu gaat om graanoogst, maïs, gras of andere gewassen, wij bieden betrouwbare en professionele oogstdiensten. Ontdek hoe onze toegewijde aanpak en moderne apparatuur helpen om uw oogstseizoen soepel te laten verlopen en de maximale opbrengst uit uw gewassen te halen in Nieuwleusen en omgeving.

Maaien

Grasmaaien doen wij met een Claas maaicombinatie die voorzien is van een
kneuzer en breedte afleg.

Harken

Harken doen we met een Claas 3600 Liner, deze is voorzien van 4 elementen.Door zijn werkbreedte van maximaal 12.5 meter is de capaciteit zeer hoog.

Inkuilen
Voor het inkuilen met de snijwagen gebruiken wij tweemaal een Strautmann giga Vitesse met 39 messen met een snijlengte van 39mm. Beide wagens zijn voorzien van een vloeistoftank zodat er een gewenst middel toegevoegd kan worden. Het aanrijden gebeurt door een trekker die voorzien is van een Holaras kuilverdeler met verdichtingsrol of met een shovel die uit is gerust met een pennebak/Holaras kuilverdeler
Ronde balen
Het persen van ronde balen doen wij met een Mc Hale Fusion 3. Deze pers heeft de keuze uit 0,12,13 of 25 messen waardoor u keuze hebt uit de snijlengte. Ook is deze pers voorzien van foliebinding, hierdoor heeft u één afval product.
Hooipersen
Hooipersen doen we met een New Holland BC5060. Deze pers is voorzien vaneen slede zodat u eventueel ook op de wagen kunt persen.
Hakselen
Het hakselen van uw mais of gras doen wij met een Claas 870 speedstar. Voor het vervoeren van het gehakselde gewas gebruiken wij tweemaal Record S1900 silagewagens die voorzien zijn van aangedreven assen. Aangedreven assen hebben het voordeel dat we ook in de meest moeilijke omstandigheden te werk kunnen zowel op het land als bij de kuil. Doordat u boven op de kuil kunt lossen scheelt dit weer tijd voor degene die op de kuil zit en kan die eerder beginnen met het dicht rijden van de kuil. Het verdichten van de graskuil doen wij met een trekker met Holaras kuilverdeler met verdichtingsrol of een shovel met pennebak/Holaras kuilverdeler. Het dichten van de mais kuil doen we met een trekker met schuif met een verdichtingsrol. Voor percelen op afstand gebruiken wij een Ginaf 6×6 landbouwtruck met silage opbouw. Ook kunnen wij een gewenst toevoeg middel toevoegen via onze vloeistoftank
20210602_153630
Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?